Julede vafler med kardemomme og appelsin

Rocky Road

253 Julen er gået på hæld, men måske er kagedåserne stadig fyldte med julens småkager? Det er de i hvert fald herhjemme, og på et tidspunkt har man (jeg) fået nok af brunkager og pebernødder. Jeg har derfor valgt at give et bud på, hvordan man kan trylle de sidste småkager om til en lækker ny chokolade. I dette tilfælde har jeg benyttet mig af brunkager, som efter min mening, er julens bedste småkage. De er sammen med skumfiduser, tørrede tranebær og figner smeltet sammen af mørk chokolade i én lækker bid. Denne form for chokoladekonfekt går også under navnet ‘rocky road’, som måske hænger meget godt sammen med det rustikke udseende. Du kan sagtens udskifte brunkagerne med det du har af rester fra julen. Du kan også frit udskifte eller tilføje nogle knasende nødder med enten brunkagerne eller det tørrede frugt. Kun fantasien sætter grænserne for, hvilke herlige smagskombinationer, du kan lave. 4


Rocky Road med julens småkager, tørrede frugt og mørk chokolade


Det skal du bruge:

  • tørrede tranebær
  • tørrede figner
  • skumfiduser
  • julesmåkager eks. brunkager
  • mørk chokolade – her har jeg benyttet 150 g. 80 %
  • 2 tsk kokosolie

Fremgangsmåde:

Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Del en lille håndfuld skumfiduser i små dele, hvis du bruger den almindelige størrelse. Knæk et par brunkager i mindre stykker og skær en lille håndfuld tørrede figner i stykker. Fordel det hele i bunden af rugbrødsformen sammen med en lille håndfuld tranebær. Kom ikke for meget i formen, da det ellers vil kræve yderligere mere chokolade. Smelt chokoladen i microovnen sammen med kokosolien. Sørg for at røre i den hvert 20-30 sek, så den ikke brænder på. Hæld den smeltede chokolade over din blanding. Sæt i fryseren i en time til halvanden. Når den er helt afkølet, kan den skæres ud i firkanter og serveres. Opbevar på køl.
img_4991

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julede vafler med kardemomme og appelsin