Raw mini-jordbærtærter
Jeg er kæmpe fan af, at jordbærsæsonen så småt er begyndt. Jordbærerne ude i haven er dog ikke helt modne endnu hos os, men så er det jo ganske heldigt, at man kan købe sig til nogle danske jordbær i supermarkederne. Denne bakke jordbær var simpelthen så søde og lækre – og jeg kunne ikke lade vær’ med at lave disse små tærter, da min mor kom hjem med de lækre bær. Det er nogle mini raw-jordbærtærter. Det vil sige, at de ikke skal bages. Bunden er lavet på mandler, havregryn og dadler og skal blot have en tur i en blender eller foodprocessor, før den kan formes til lækre, små tærter. Jeg har toppet tærterne med et lag chokolade samt en ‘vanilje-creme’ rørt på en blanding mellem cremefraiche og skyr smagt til med honning og vanilje. Mums. Hele fremgangsmåden og opskriften kan I læse nedenfor.
Opskrift på raw mini-jordbærtærter
Ingredienser:
- 150 g dadler (de bløde fra papæsken, vægt uden sten)
- 80 g mandler
- 1/2 dl havregryn
- 1 tsk kokosolie
Topping:
- 50 g 70 % chokolade
- 1 tsk kokosolie
- Friske jordbær
- Skyr/cremfraiche, honning, vaniljesukker
Fremgangsmåde:
- Udsten dadlerne og blend dem i en blender eller foodprocessor sammen med kokosolie, havregryn og mandler til det er en sammenhængende masse. Tilføj evt. en anelse salt – det fremhæver nemlig smagen.
- Dæk en muffinsform med vitawrap eller brug papirs-muffinsforme. Form ‘dejen’ til små tærtebunde. Jeg fik ca 11 stk ud af denne portion.
- Smelt chokolade sammen med en tsk kokosolie. Det gøres nemt i microovnen, men pas på du ikke giver den for langt tid. Chokoladen skal kun akkurat smelte. Top bundene med chokoladen og sæt dem på køl i mindst 20 min.
- Når tærterne skal serveres røres halv/halv af skyr og cremefraiche sammen – du kan også bruge et andet mælke/yoghurtsprodukt, men det skal gerne være tykt, så det ikke løber af tærterne. Smag til med honning og vaniljesukker efter smag.
- Skær jordbær ud og top tærterne med ‘vaniljecremen’ samt bær. Kom kun fyld på de tærtebunde, der skal spises med det sammen. Ellers kan du opbevare ‘vaniljecremen’ og tærtebunde i hver sin beholder i køleskabet.
Ingen kommentarer endnu