Spinatsalat med stegte rødbeder, grønne bønner og fetadressing

Vindruesalat med bladselleri, mandler og dild-yoghurt-dressing

IMG_2877 IMG_2878 I sidste weekend var jeg til fødselsdag hos min moster. Hun serverede diverse lækre sager – heriblandt en salat af vindruer, bladselleri, græskarkerner, dild og med en lækker yoghurt-dild-dressing. Jeg måtte altså derfor forsøge at gøre hende kunsten efter herhjemme. Det blev til en lignende udgave, dog med min egen fortolkning af dressingen og med et drys mandler. Der kan snildt tilsættes æbler, spinat osv., hvis man synes der mangler lidt blade eller bare ekstra smag. Prøv jer frem! 🙂

I dag har jeg haft en lang skoledag og ellers været ude på en lille løbetur i det gode vejr. I morgen skal jeg på ekskursion til Den gamle by og Moesgaard Museum, så fredag tegner til at blive en god dag!IMG_2882 Ingredienser:

  • et bundt bladselleri
  • frisk dild
  • 250-300 gram vindruer – alle varianter kan bruges
  • hakkede mandler

Dressing:

  • 150 gram skyr eller naturel yoghurt
  • frisk dild
  • 1 spsk agavesirup eller honning
  • evt. salt og peber
  • saft fra en halv lime

Fremgangsmåde:

  1. Snit bladselleri og halver vindruerne
  2. Hak frisk dild – ca. 1 dl
  3. Bland skyr/yoghurt sammen med honning og lime og tilføj dilden(gem lidt). Smag til med peber.
  4. Bland bladselleri, vindruer og det dild, du har ladt tilbage.
  5. Server med hakkede mandler og dild-yoghurt-dressing.

IMG_2886

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatsalat med stegte rødbeder, grønne bønner og fetadressing