Sprød kartoffelsalat med sød-sennepsdressing
Jeg lavede en skøn sommerlig salat med bagte kartofler, sennepsdressing og syltede rødløg for ikke så længe siden. Nu da det har været så skønt et vejr i dag, og der er gode udsigter for endnu flere af slagsens, synes jeg, det er oplagt at dele opskriften. Den faldt i god jord herhjemme, og jeg er sikker på, den vil egne sig godt til nogle grillspyd. Vi spiste det sammen med disse kyllingespyd med avocadocreme fra Twin-food. Det var åndssvagt lækkert – både avokadocremen og grillspydene – så jeg sender lige en anbefaling videre! Opskrift:
Syltede rødløg:
- 1 stort eller 2 små rødløg
- 2 dl kogende vand
- 1 dl æblecidereddike
- 3/4 dl honning
- Evt 1 spsk saft fra lime eller citron
- Peberkorn eller ½ tsk peber
- Et drys salt
Fremgangsmåde:
Snit rødløg i tynde skiver og fyld dem i et glas med lukket låg. Rør de resterende ingredienser sammen og hæld over rødløgene. Stil i køleskabet og lad dem trække i 20-30 min.
Sød-sennepsdressing:
- 1 dl vand
- 1 spsk honning
- 1 spsk sennep
- 1 spsk olivenolie
- lidt citronsaft
- salt og peber
Rør alle ingredienserne sammen. Smag til med salt og peber.
Salat:
- Nye kartofler
- Spinatblade
- Cherrytomater
- Kapers
- Syltede rødløg
- Sød-sennepsdressing
Fremgangsmåde:
Vask kartoflerne og del dem i tre skiver. Læg dem på en bageplade og pensl med olivenolie. Drys med groft salt og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 35 min. Lad dem køle en smule af. Imens vaskes spinatblade og tomater skæres i skiver. Bland spinat, kartofler, tomater og top med syltede rødløg samt kapers. Hæld dressingen over. Jeg brugte lidt over halvdelen til min portion. Server eksempelvis med et stykke grillet kød eller majskolber.
Ingen kommentarer endnu