Majsbøffer
Nøj, hvor har det været et lækkert vejr. Mine kinder er blevet en smule skoldede i solen i dag, men det kan jeg godt leve med. Vi har grillet i dag og spist en sommerlig salat med melon. Det giver lidt pluspoint på humøret, når man kan få lov til at spise ude i lækkert vejr. Jeg har en omgang lektier, jeg lige skal kværne, men i mellemtiden vil jeg lige dele denne opskrift på nogle majsbøffer. Måske kan de endda grilles?
Disse majsbøffer er perfekte til en god salat og til at nuppe med i madpakken. Der bliver nemlig en masse veggiedeller ud af denne opskrift – selvfølgelig afhængig af størrelsen. Majsene gør dem søde og så er der godt med mellemøstlige krydderier i. Ingredienser(stor portion):
- 350 gram majs (jeg har brugt frosne)
- 2 hvidløg
- 2 æg
- 1 dåse kikærter
- 2 spsk soltørrede tomater
- 1 rødløg
- 2 dl vand
- ca. 3 dl havregryn
- 1 tsk spidskommen
- 1/4 tsk kanel
- 1 dl hørfrø
Fremgangsmåde:
- Optø majsene
- Hak løg og hvidløg fint
- Rør æg sammen og tilsæt kikærter
- Blend og tilsæt vand lidt efter lidt undervejs
- Tilsæt ca halvdelen af majsen samt havregryn og blend
- Tilsæt de resterende majs og resten af ingredienserne. Blend evt groft med stavblenderen, hvis massen ikke er sammenhængende.
- Steg i lidt olivenolie til de er gennemstegte. Server med en salat, frys ned og tag dem med i madpakken.
Ingen kommentarer endnu