Blomkålssalat med avocado og granatæble
Det er påske, og dermed er der familie og påskefrokoster som banker på døren. Jeg var til en forleden dag – og vi havde medbragt salaten. Det blev til en omgang blomkålssalat, fordi man ofte kan komme til at falde i de samme klassiske opskrifter – så denne gang kastede vi os ud i en anden variant. Der er både noget sprødt, noget sødt, syrligt og noget blødt. Opskriften finder i nedenfor. Den er nem – siger det bare!
Ingredienser:
- 1 blomkål
- 2 avokadoer
- ½ agurk
- kerner fra et granatæble
- 1 rød peber
- 1-2 dl solsikkekerner (rist i lidt honning på en pande indtil de er gyldne)
Fremgangsmåde:
- Rist solsikkekerner på en pande i lidt honning til de er gyldne
- Rens blomkålen og riv den på et mandolinjern
- Skær agurk og rød peber i små stykker
- Skær avocadoerne i tern
- Pil granatæblet
- Bland blomkål, peber, agurk og avocado
- Top med granatæblekerner og solsikkekerner
- Pres eventuelt lidt citron udover – så holder avocadoen sig pænere
Mums! Det ser skønt ud 🙂 Granatæble er generelt noget man burde bruge langt mere i madlavning!