Bløde brød med chiafrø

Pitabrød med fuldkorn

Pitabrød er det perfekte hverdagsmad. Ofte kan man komme nemt omkring netop dette ved at købe brødene. Og det kan bestemt også være lækkert. Men, når man bager brødet selv, så gør det lige det ekstra ved retten. Så kan man jo nemt bage dobbelt portion og smide de overskydende brød i fryseren til næste gang, der skal pitabrød på bordet. De er også perfekt til en madpakke og man kan fylde dem med lige det man har hjemme i køleskabet. I den ovenstående er der krydrede oksedeller, tzatziki, rød pesto og grønt.


Opskrift på pitabrød med fuldkorn (10-12 brød)


Ingredienser:
  • 25 g gær
  • 5 dl vand
  • 1 spsk rørsukker
  •  2 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 400 g hvedemel
Fremgangsmåde:
  1. Opløs gær og sukker i en skål. Tilføj lunkent vand samt olie. Bland mel og salt i en anden skål og tilføj det til skålen med gær og vand lidt ad gangen.
  2. Rør dejen smidig på en røremaskine til den slipper skålens kanter eller ælt i hånden i ca 5-7 min.
  3. Sæt til hævning under et viskestykke i ca 50 min til dejen er dobbelt størrelse.
  4. Efter hævningen tændes ovnen på 220 grader varmluft. Mens ovnen varmer op, hældes dejen ud på et meldækket bord. Skær den ud i 10-12 stykker. Form forsigtigt hvert brød ved at trække dejen, mens du løfter den fri fra bordpladen. Lidt ligesom man ville forme en pizza. Undgå at rulle den ud, da det vil slå luften ud af dejen.
  5. Placer på en bageplade og lad efterhæve i ca 10-15 min. Bag herefter i ca 10 min alt efter ovn og størrelsen på pitabrødene.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bløde brød med chiafrø