Pitabrød med fuldkorn

Pita med krydrede oksedeller og tzatziki

Pitabrød er en sikker hverdagsvinder. Man kan snildt lette arbejdsbyrden og spare tid ved at vælge at købe pitabrødene. Eller man kan gå i kast med at bage brødene selv, hvis man vil kræse lidt ekstra. I kan finde opskriften på mine hjemmelavede pitabrød lige her.  Man kan selvfølgelig vælge lige det fyld, man ønsker. Her har jeg lavet nogle krydrede oksedeller, en hjemmerørt tzatziki, rød pesto og masser af grønt. Opskrifterne finder i længere nede.


Opskrift på krydrede oksedeller


Ingredienser:
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk garam masala
  • chiliflager
  • citronsaft
  • 1 spsk hvedemel
  • salt og peber
  • olie til stegning

Fremgangsmåde:

  • Hak løg og hvidløg fint. Rør farsen sammen med alle ingredienser.
  • Opvarm en pande med olie. Form farsen til små deller og steg dem på panden til de er gennemstegte.

Opskrift på tzatziki


Ingredienser:
  • 1 agurk
  • fint hakket hvidløg
  • 1,5 dl fed græsk yoghurt
  • salt og peber
  • citronsaft
  • chiliflager
Fremgangsmåde:
  1. Skær agurken over i to på langs. Udhul ved at fjerne kerner og salt med en ske. Skær i fine tern og rør sammen med yoghurt. Hak et fed hvidløg fint og tilsæt lidt efter lidt alt efter den ønskede styrke.
  2. Smag til slut til med salt, peber, chiliflager og citronsaft.

Når alle elementer er lavet, kan du samle dit pitabrød. Jeg har bare købt mig til en rød pesto, snittet spidskål, rød peber, friske koriander og toppet med salte peanuts.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pitabrød med fuldkorn