Brombær crumble

Græske kyllingedeller med spinat, feta og soltørrede tomater

IMG_2870Det er ikke ofte, vi har brugt kyllingefars gennem min barndom på trods af, at det er super velsmagende og let at lave en masse forskellige retter ud af. For et par aftener siden blev farsen dog anvendt og tryllet om til lækre græskinspirerede deller. Det var en success og der blev også et par til madpakken! Næste gang kunne jeg godt finde på at lave en dobbelt portion og putte nogle i fryseren, så de lige kan tages op til en lækker frokost i ny og næ.

Kyllingedellerne blev nydt sammen med en salat af iceberg, rød peber, tomat, forårsløg, avocado, tranebær og dertil en dressing af skyr, sennep, citron og honning. Opskriften på dellerne kan I læse længere nede, hvis I skulle have lyst til at prøve dem selv. IMG_2867 Ingredienser(4-5 personer – ca 15 stk kyllingedeller):

  • 450 gram kyllingefars
  • ½ tsk salt
  • 125 ml æggehvider eller 2-3 æg
  • 1 stor gulerod eller 2 små
  • 150 gram spinat (vægt på frost)
  • ½ zittauerløg
  • 1 dl feta
  • 1 dl hakket soltørrede tomater
  • 2 spsk sesam
  • 1 tsk timian
  • ½ tsk chili-pulver
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk peber

Fremgangsmåde:

  1. Start med at ordne alle grøntsagerne. Snit løg helt fint, optø spinat eller skær noget friskt spinat groft, riv guleroden på et rivejern og hak hvidløg fint. Når alle grøntsagerne er klar kan du går videre til kødet.
  2. Rør først farsen i en skål sammen med ½ tsk salt til det er sammenhængende. Tilføj herefter æggehviderne (eller de hele æg) lidt efter lidt. Når æggehviderne er rørt i, tilføjes grøntsagerne og farsen røres godt sammen.
  3. Rør nu timian, peber, chili, citronsaft samt sesamfrø i
  4. Slut af med at vende groft hakket feta og soltørrede tomater i. Rør ikke for meget i farsen, da fetaerne ikke kan forsvinde helt ind i farsen.
  5. Varm en pande op med olivenolie. Form farsen til kyllingedeller med en ske og placer dem på den varme pande. Steg ved medium varme til alle deller er helt gennemstegte!

IMG_2865

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brombær crumble