Perlespeltsalat med appelsin, feta og granatæblekerner
Jeg har spist forskellige variationer af denne salat de seneste dage. Salaten rummer alle regnbuens farver og smager også lige så lækkert, som den ser ud for øjet. Jeg syntes i hvert fald, at det gør maden indbydende, hvis den er spækket med forskellige farver. Altså, af den naturlige slags. Mange farver er også lig med mange forskellige vitaminer. Smart. Der er selvfølgelig også god mæthed at hente ved sådan en blanding, da den også indeholder perlespelt. Her kan man snildt bruge f.eks. quinoa, bulgur eller andet, hvis man har det liggende i køkkenskabet.
Perlespeltsalat med appelsin, feta og granatæblekerner
Ingredienser(4 personer:
- 100 g perlespelt
- 2-3 dl edamammebønner
- 2 appelsiner
- granatæblekerner
- feta
- 1 stor avocado el. to små
- 2 gulerødder
Dressing:
- 2 spsk æbleeddike
- 1/2 tsk honning
- 1 spsk lys tahin
- salt og peber
Fremgansmåde:
- Kog perlespelt efter anvisningerne på posen. kogetid på ca 20 min.
- Skær avocado og appelsin i tern. Pil granatæblet. Riv strimler af gulerod.
- Bland dressingen.
- Skyl perlespelt i koldt vand og vend alle elementer sammen i en skål. Hæld dressingen over, og pynt eventuelt med feta og granatæblekerner på toppen.
Ingen kommentarer endnu