‘Klatkager’ med brune ris, squash og ost
Vi havde en god rest brune ris i køleskabet. Ris er en anelse kedeligt sådan uden noget, så for at det ikke skulle gå til spilde, brugte jeg det i disse pandekager. Det er vel nærmest en slags klatkager de brune ris, som giver konsistens ala de klassiske klatkager lavet på risengrød. Her er der dog i stedet både squash, æg, ost og hvidløg, som giver dejlig smag og mæthed. Server dem f.eks. til frokost med noget avocado og grønt, med hummus, eller lige hvad du har til rådighed. Jeg var ærligt lidt i vildrede over, hvad jeg skulle kalde disse. Jeg føler hverken “tykke madpandekager” eller “klatkager” helt passer. Det er noget så simpelt som en masse ingredienser, der er blendet sammen i en foodprocessor og stegt på panden. Nemt og simpelt. I må kalde dem, hvad I vil. Her er der i hvert fald en opskrift:
Opskrift på tykke madpandekager lavet på brune ris og squash
Ingredienser:
- 400 g kogte, brune ris
- 2 fed hvidløg
- 1 rødløg
- 1 lille squash
- 100 g revet ost eller mozzarella
- 4 æg
- 100 g mel – f.eks. speltmel
- salt og peber
- olivenolie til stegning
Fremgangsmåde:
- Skræl hvidløg og rødløg. Hak squash ud i grove stykker. Blend alle ingredienser sammen i en foodprocessor.
- Varm en pande op med lidt olivenolie. Placer en klat dej med en spsk på panden og steg gyldne på begge sider.
- Når alt dej er brugt, er de klar til servering.
Ingen kommentarer endnu