Æblemarmelade med hyldebær

Black bean chili

Uhmm, jeg er så glad for, at vi er trådt ind i efteråret. Jeg sidder pt under et lunt tæppe og varmer mig på denne black bean chili. Den er vegetarisk og så tager den kun 35 min at smække sammen. Nemt ikke? Jeg har serveret den med brune ris, creme fraiche, hakkede mandler og friske krydderurter. Avocado ville også have gjort sig ret godt som topping, men nu var det begrænset, hvad køleskabet rummede. Den smager skønt af blandt andet spidskommen, men indeholder også kakao, som giver en dyb og lækker smag. Her kan du også bruge et halvt stykke mørk chokolade med 70/80 %. 


Opskrift på black bean chili


Ingredienser:
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1,5 tsk spidskommen
  • 1/4-1/2 tsk chiliflager (afhængig af styrke)
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk rå kakao
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 spsk hakkede, soltørrede tomater fra glas
  • 1 squash
  • 1 rød peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • salt og peber
  • 2 dl vand

Forslag til toppings og tilbehør: 2-3 dl ris, creme fraiche, nødder, krydderurter, avocado, brød

Fremgangsmåde:
  1. Kog ris efter anvisningerne på pakken.
  2. Hak hvidløg, squash og rød peber. Varm en pande op med lidt olivenolie og steg grønt + krydderier et par minutter.
  3. Tilsæt nu hakkede tomater, vand og soltørrede tomater. Lad simre i 20 min.
  4. Skyld de sorte bønner grundigt under koldt vand. Kom dem herefter ned i retten.
  5. Smag til med kakao, salt og peber og chiliflager. Efter yderligere 10 min, er retten klar til servering.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æblemarmelade med hyldebær