Fyldig efterårssalat med friske figner og bagte søde kartofler

Quesadillas med bagt butternut

fullsizeoutput_b04fullsizeoutput_b07Jeg laver ofte retter, hvor tortillas indgår. Der er et hav af muligheder. En ny favorit er quesadillas! I London fik jeg på et tidspunkt en wrap med bagt butternut-squash, og det er deraf idéen til denne kombination er opstået. Det gode ved denne spise er, hvor nemt og hurtigt det er at lave. På ingen måde en krævende ret, og så er det også ideelt til madpakken. Jeg har ikke skrevet mængder på, da man selv kan varierer, hvor meget fyld man vil have i og så er det bare, at lave det antal quesadillas, som man er af personer. Størrelsen på butternut-sqaush er meget forskellig. Jeg har lavet denne variant af quesadillas tre gange nu, og hver gang er der blevet lidt bagt butternut-squash tilbage, som kan sættes i køleskabet, bruges i madpakken eller gemmes til dagen efter, hvor den snildt kan bruges i en salat.

img_4634


Opskrift på quesadillas med butternut


Ingredienser:

  • En butternut-squash (hokkaido kan også bruges)
  • Tortilla-pandekager
  • En god pesto
  • Mozzarella*
  • Frisk spinat
  • Avocado**

*Her kan også bruges hytteost. Det fungerer så fint

**Kan både bruges i tortillaen eller som topping

Fremgangsmåde:

Varm en ovn op til 180 grader varmluft. Skræl butternut sqaushen – det kan være lidt en prøve, men jeg synes, det fungerer udemærket med en gulerods/kartoffelskræller. Halver butternutten, fjern kerner og frugtkød og skær ud i små tern. Nu mindre tern, nu kortere bagetid. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olivenolie og drys med en anelse salt. Bag i ovnen i ca. 20 min. afhængig af ovn og størrelsen på tern. Hold øje under bagningen. Når ternene er bløde nok til at mose med en gaffel, tages de ud. Tag en tortilla pandekage og smør den med pesto. Mos butternut-ternene ud på den ene halvdel. Herefter kommes den skyllede spinat ovenpå og til sidst osten. Fold den anden halvdel over fyldet og placer tortillaen på en varm pande.* Den skal have ca 3-5 min på hver side, eller til den er gylden og osten er smeltet. Nu er den klar til at spise. Top med lidt friske tomater, avocado og salat. 

*Du kan også fordele fyldet over hele tortillaen og afslutte med at ligge en ny tortilla ovenpå.
fullsizeoutput_b06

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldig efterårssalat med friske figner og bagte søde kartofler