Shakshuka med spinat og soltørrede tomater
Shakshuka er oprindeligt en afrikansk ret. Det er en ret simpel ret bestående af nogle grøntsager i en tomatsovs, hvor der er slået æg ud i. Super hurtigt at bikse sammen og fungerer ret godt til både frokost og aftensmad. Det lyder måske en anelse kedeligt, men det er det på ingen måde. Der er suppleret med lækre krydderier, som spicer retten op.
Opskrift på shakshuka med spinat og soltørret tomat
Ingredienser:
- 1 dåse flåede tomater
- 150 g revet gulerod
- 1 lille snackpeber
- 100 g spinat, groft hakket
- 1 hvidløg
- 1 rødløg
- 25 g hakket soltørret tomat
- 5 æg
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- 1/4 tsk kanel
- salt og peber
- olivenolie
- chiliflager
- citron
Fremgangsmåde
Riv guleroden, hak spinat groft og skær snackpeberen ud i tern. Hak løg, hvidløg samt soltørret tomat fint. Varm en pande op med lidt olivenolie. Svits løg, hvidløg og krydderier af på panden et par minutter. Herefter tilføjes de flåede tomater og sovsen simre kort i ca 5 min. Smag til med salt og peber. Slå æg ud og dæk panden med et låg. Lad det simre til æggene er færdige. Her kan du selv bestemme, om du ønsker pocherede æg med blød blomme, eller lade det simre til æggene er hårdkogte. Jeg foretrækker førstnævnte. Server med lidt frisk citron og et drys chiliflager.
Virkelig gode løsninger, der er lavet både af fast inventar og indretning! Det kan jeg godt forstå de blev glade for. Men jeg ville aldrig kunne holde ud at bo på så lidt plads eller have rum, hvor der er så lavloftet. Jeg får lidt klaustrofobi bare ved tanken om at slifte sengetøj og støvsuge og rydde op i et rum, hvor jeg næsten ikke kan stå op 🙈 Mine børn er 6 og 3 og når de har legekammerater med hjemme så fylder legen altså en del. Jeg kan godt lide tanken om at vi ikke behøver vildt meget plads eller ting, men vores familie ville ikke trives på så lidt plads.