Hasselnøddesmør – med og uden chokolade
Til min 18-års fødselsdag husker nogle af jer måske, at jeg nævnte, at jeg fik mig en foodprocessor. Den har været gemt inde i mit skab, og længe har jeg villet forsøge mig med forskellige nøddesmør. Først fik jeg afprøvet mandelsmør. Easy-peasy hvor mandlerne ristes i ovnen i 10-15 min, hvorefter de blendes i foodprocessoren til de forvandles til en lækker nøddesmør. Det er den rene magi, kan I tro. Jeg er ret begejstret. Anden omgang med nøddesmør blev med hasselnødder. Den ene halvdel til almindelig hasselnøddesmør og den anden tilsat mørk chokolade. Det smager altså 100 gange bedre end nutella, synes jeg. Men det er nok også, fordi det jeg er allermest vild med ved nutella, er den nøddeagtige smag, som selvsagt er mere fremhævet i denne variant. Så er det heller ikke dårligt at vide, at den hjemmelavede hasselnøddesmør med chokolade kun indeholder få, gode og sunde ingredienser.
Opskrift på hasselnøddesmør – med og uden chokolade
Ingredienser:
- Hasselnødder (jeg har brugt 300 gram)
- salt
- chokolade
Fremgangsmåde:
Rist hasselnødderne på en bageplade i ovnen ved 180 grader i ca. 10-15 min. Eller til den brune skal begynder at krakelere. Det skal nemlig fjernes fra hasselnødderne, når de er færdigristet og afkølet. Herefter puttes de afskallede nødder i foodprocessoren. Blend i etaper og hold gerne pauser, for at skåne maskinen. Tilføj også et knips salt for at fremhæve smagen. Der skal blendes til det er en flydende nøddesmør. Man kan putte den ene halvdel over i et glas og tilføje chokolade til det resterende. Jeg brugte ca. 3 stykker mørk 85 % chokolade, men tilpas det gerne efter din egen smag.
Denne søndag bruger jeg på at få slappet af. Fredag stod på arbejde efter skole efterfulgt af x-factor hygge med nogle piger fra klassen. I går var endnu en arbejdsdag og om aftenen tog jeg til fødselsdag i Aarhus. Vi var mange samlet i en lille lejlighed – og det var så hyggeligt. Nu er jeg lidt udmattet ovenpå en hård uge, så det er virkelig med at bruge dagen i dag på at få ladet ordentligt op til en ny uge. Ha’ jer en skøn søndag!
Ingen kommentarer endnu