Æblemuffins med mandler, kanel og havregryn
Seks styk havregrynsmuffins med masser af æbler og kanel blev tryllet frem den anden dag. Jeg havde nemlig en rest æblemarmelade med kanel, som skulle bruges. Muffinsne er i den sundere kategori og kan derfor snildt benyttes som en snack i løbet af dagen. Jeg har endda spist en til morgenmad, da jeg skulle have noget let og hurtigt, inden jeg begav mig ud på den første løbetur i lange tider. Det fungerede helt perfekt! Jeg er nemlig ikke så god til at løbe på tom mave, men denne muffin gav energi til hele turen.
Opskrift på æblemuffins med mandler, kanel og havregryn
Ingredienser:
- 2 dl havremel (havregryn blendet til mel)
- 60 gram dadler – gerne juicy dates (vægten er uden sten)
- 130 gram æblemos/æblemarmelade
- 1 tsk kanel
- 1 dl havregryn
- 2 dl vand
- 45 gram mandler
- 1 spsk chiafrø
- 1 lille æble
- 1/2 spsk honning
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk bagepulver
- Evt. et knips salt
Fremgangsmåde:
Blend 2 dl havregryn/havremel med 60 gram udstenede dadler. Tilføj de 2 dl vand undervejs. Rør æblemosen, honning, 1 dl havregryn samt kanel, vaniljesukker og bagepulver i dejen. Hak mandlerne groft og skær æblet i små tern og vend i dejen sammen med 1 spsk chiafrø. Lad dejen trække i 15 min, mens ovnen opvarmes til 180 grader. Fordel muffinsne i 6 store muffinsforme eller flere mindre. Bag i ca. 35 min eller til kagerne er gyldne og gennembagte. Hvis du har brugt mindre forme skal de bages i mindre tid.
Ingen kommentarer endnu