Glutenfri banankage
Når jeg skal bage ender det ofte ud i banankage. Det er noget af det letteste. Jeg går stort set aldrig efter opskrifter, så hver gang bliver resultatet forskelligt. Dog måtte denne version skrives ned og deles med jer. En lækker, svampet og perfekt sød banankage. Med et godt, tykt lag chokolade både ovenpå og inden i kagen. Jeg bruger næsten aldrig sukker i de kager jeg bager, blot fordi jeg synes dadler er meget mere anvendelige, fordi de både søder og tilføjer noget til konsistensen. Man kan dog ikke smage dem, så selvom du ikke kan lide dadler, kan du godt lide kagen – det tør jeg godt love.
Ingredienser:
- 250 gram banan
- 4 dadler
- 2 dl mælk
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 gram chokolade – mørk, eventuelt 70-80 %
- 3 æg
- 4 spsk kokosfibermel
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk olie
- Blend bananer sammen med de udstenede dadler
- Pisk æg i en lille skål og bland det med banan-dadel massen
- Tilsæt bagepulver og vaniljesukker samt olie
- Rør kokosfibermelet i lidt ad gangen – juster mængden hvis nødvendigt
- Hak 100 gram af chokoladen og tilføj i blandingen
- Hæld den færdige dej over i en form og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader i 35 min. Hold øje med kagen undervejs.
- Når kagen er færdigbagt tilsættes de resterende 50 gram chokolade. Den varme kage vil hurtigt smelte chokoladen, og den kan let fordeles med en kniv. Lad kagen køle helt ned inden servering.
Lige nu sidder jeg med en kop kaffe, klar til at begynde på lektier til ugen – så snart jeg lige får taget mig sammen. Jeg håber, I får jer en dejlig søndag og sidste feriedag, hvis det I begynder i morgen.
Ingen kommentarer endnu