Kold ærte/avokado suppe
Efter en tid med julemad er det lækkert med lette måltider. Til frokost lavede jeg mig en let og lækker suppe på ærter og avokado. Jeg tilsatte godt med hvidløg, cayennepeber og citron for at give lidt spark til suppen. Det blev et lækkert, enkelt og tilmed billigt måltid, som ikke kræver så mange ingredienser eller tid. Suppen kan sikkert også bruges som en lille forret i mindre mængder. Nu er det jo nytårsaften i morgen, og hvis man stadig er i tvivl om forretten kunne denne suppe egne sig vældig godt. Toppingen kan man selv variere og nogle pandestegte rejer eller noget laks ville heller ikke være dumt at putte på toppen.
Ingredienser til en person:
- 160 gram ærter (jeg brugte frosne)
- 1 avokado
- vand
- 1 fed hvidløg*
- citronsaft
- salt
- peber
- cayennepeber
*Kan undlades, hvis man ikke er så glad for hvidløg, eller mængden kan mindskes.
Fremgangsmåde:
- Skyl ærterne under en rindende hane
- Fyld en blender med avokado, hvidløg og ærter og blend
- Tilsæt vand lidt af gangen og blend efterfølgende. Stop når suppen er en passende tykkelse. Jeg brugte ca. 3 dl vand til min.
- Smag suppen til med salt, peber, cayennepeber og citron
- Hæld den færdige suppe i en skål. Top eventuelt din suppe med små tern af rugbrød, som har fået en tur på en varm pande sammen med et par tomater, som jeg.
Ingen kommentarer endnu