Salat med friske figner, edamame og feta

Sød-sesamkylling med madbrød og bønnefritter

IMG_3790 Torsdag var en lun dag, hvor vejret gav mulighed for en grillaften. Det udnyttede vi herhjemme. Jeg lavede mad og bagte madbrød med nigellafrø, kylling, bønnefritter og med en simpel salat. Det var enormt lækkert. Brødene var nogle jeg lavede ud fra denne opskrift. Dog har jeg justeret lidt på ingredienserne og lavet en lignede udgave, som jeg skriver opskriften på længere nede.

Salaten er enkel, men alligevel velsmagende og et godt og simpelt tilbehør til det resterende. Den består af cherry tomater, ærter, agurk, rødløg, rød peber og så er den toppet med feta og balsamicoeddike. Bønnefritterne er heller ikke den store videnskab. Det er blot at beklæde en bageplade med bagepapir og fordele de frosne bønner herpå. Lidt olivenolie og lidt salt drysses over. Herefter bages bønnerne i ovnen ved 180 grader til de er sprøde og lækre. IMG_3786IMG_3785


Opskrift på madbrød med nigellafrø


  • 25 g gær
  • 5 dl koldt vand
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk skyr eller græsk yoghurt
  • ca 800 gram mel – jeg brugte henholdsvis grahamsmel og hvedemel
  • 1 spsk rørsukker
  • et æg pisket sammen med 1 spsk skyr/græsk yoghurt
  • nigellafrø

Fremgangsmåde:

Opløs gæren ved at røre det sammen med salt og sukker. Tilsæt vand og skyr/yoghurt. Herefter røres mel i til dejen er smidig og fast. Den må ikke længere klistre til siderne i skålen. Dæk skålen med et viskestykke og lad hæve i mindst 60 min. Varm ovnen til 210 grader. Beklæd to bradepander med bagepapir. Del dejen i enten to eller fire og lav to store eller fire lidt mindre fladbrød. Rør ægget sammen med skyr/yoghurt og pensel de udrullede brød. Drys med nigellafrø og bag en bradepande ad gangen i ca 15 min. Eller til brødene er gyldne.
IMG_3787


Opskrift på sød-sesam marineret kylling


Marinaden:

  • Fire dadler – her bruges de bløde fra papæske
  • 2 spsk vand
  • 3 spsk soya
  • 2 spsk olie
  • 3 fede hvidløg
  • 2 spsk sesam
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Udsten dadlerne og hak dem fint. Rør dem sammen med vandet til de er ‘opløst’. Pres hvidløgene og tilsæt dem sammen med de resterende ingredienser. Slut af med lidt salt og peber. Til slut fyldes den rå kylling (jeg brugte 450 g inderfilet) i en plastikbeholder og marinaden hældes over. Luk låget til og sæt i køleskabet. Kyllingen skal stå i mindst 30 min. Herefter kan den grilles eller bages i ovnen.
IMG_3791 Netop nu sidder jeg og kæmper med at få en bid internet, så jeg kan lave lidt lektier og lige udgive dette indlæg. I denne uge har mine dage budt på enten arbejde eller noget med kørekort efter skoledagen. Det er alt sammen lidt nogle trættende ting, men sådan er det nu en gang. Så jeg glæder mig ved at weekend er at finde om ikke så længe igen, selvom jeg også godt kan lide hverdagen. Ha’ jer en skøn onsdag! IMG_3793

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med friske figner, edamame og feta