Perlespelt-salat med honningbagte rabarber, feta og forårsløg

Skønne morgenmadsboller

fullsizeoutput_905Brød er lidt af en videnskab. Det er ikke helt enkelt at bage lækkert brød, og der findes nok også delte meninger om, hvordan et perfekt brød er. Disse, synes jeg, egner sig skønt som boller til en weekend- eller feriemorgen. De er søde og velsmagende med en skøn, sprød skorpe og et svampet indre. Dejen kan også hæve natten over i køleskabet – dog skal mængden af gær reguleres til ca 15-20 g. fullsizeoutput_907Ingredienser:

  • 7 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 spsk honning
  • 1/2 tsk salt
  • evt 1 tsk kardemomme
  • 200 g revet gulerod
  • 150 g blandede frø, kerner og nødder
  • 600 g grahamsmel
  • ca 250 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Opløs gær sammen med honning og salt. Opvarm vandet til det er lunkent og kom i skålen. Herefter tilføjes revet gulerod samt blandede frø, kerner, nødder. Rør grahamsmel i lidt ad gangen. Lad nu dejen stå ca 10 min. Den grove mel og kernerne vil suge noget af væden. Sidst tilføres hvedemelen lidt ad gangen under omrøring. Her kan med fordel bruges en røremaskine. Dejen sættes til hævning i 50 – 60 min. Når dejen er hævet tilpas op, tages den ud af skålen og æltes på et meldrysset bor. Ælt i ca 10 min eller til dejen er elastisk. Nu overdækkes dejen med et fugtigt klæde og sættes til hævning i 30 min. Herefter skæres bollerne ud og placeres på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i 25-30 min ved 180 grader varmluft. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Perlespelt-salat med honningbagte rabarber, feta og forårsløg