Svampede, krydrede græskarmuffins

Saftige græskarboller

Er der noget bedre en nybagt brød? Det tror jeg vidst ikke, der er. Denne gang har jeg faktisk bagt helt uden surdej, hvilket er overraskende. For når man først kommer ind i hele surdejs-verden, så er det svært at undvære. I stedet er disse bagt med gær og grækarmos, som har givet de lækreste, saftigste boller, som har et fin farve. De er virkeligt nemme at lave, men alt brød tager selvfølgelig tid med hævetider, bagetid osv. Men det er bestemt det værd! Næste gang tror jeg, at jeg vil tilføje lidt kardemomme til dejen. Det ville spille godt sammen med sødmen fra græskaret.

Opskrift på saftige græskarboller

Ingredienser:
  • 25 g gær
  • 1 lille spsk honning
  • 3 dl vand
  • 1,5 dl græskarmos*
  • 200 g fuldkorns hvedemel (kan fint erstattes af eksempelvis grahamsmel)
  • 300 g sigtet speltmel (hvedemel kan også benyttes her)
  • 1 tsk salt

* græskarmos er lavet af 1/2 hokkaido og 1/2-1 dl vand kogt til mos i en gryde.

Fremgangsmåde:
  1. Opløs gær med honning. Tilføj lunkent vand og græskarmos.
  2. Kom først fuldkornsmel i og rør sammen. Tilføj salt og rør det sigtede speltmel i lidt af gangen. Rør 7 min på røremaskine eller ælt i hånden til du har en smidig dej. Sæt til hævning under et viskestykke i 50-60 min.
  3. Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Hæld dejen ud på et bord. Brug en dejspatel til at skære dejen ud i passende størrelse og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dejen efterhæve i ca 15 min, hvorefter de kommes ind i ovnen. Efter 10 min skrues varmen ned på 230 grader. Bag i yderligere 10-15 min afhængig af ovn og størrelse eller blot til de er gyldne.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampede, krydrede græskarmuffins