Kikærtepandekager med nigellafrø

Svampede, krydrede græskarmuffins

For et par dage siden, kastede jeg mig ud i en omgang græskarmuffins. Uden helt at vide, hvad resultatet måtte bringe. Jeg blev heldigvis glædeligt overraskede, da de endte med at være svampede, luftige og smage dejligt sødt og krydret. Jeg har toppet dem med mørk chokolade, men jeg forestiller mig, at en flødeoste-creme, som vi kender fra gulerodskagen, ville gøre det mindst lige så godt. Jeg havde desværre ikke noget flødeost, så jeg måtte ‘nøjes’ med smeltet chokolade.


Opskrift på svampede, krydrede græskarmuffins


Ingredienser (ca 8-9 muffins):
  • 270 g græskarpure*
  • 125 g lys muscovadosukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk kardemomme
  • en knivspids stødt nelliker
  • 100 g mel
  • 50 g tørrede tranebær**
  • 70 % chokolade til topping

*jeg har lavet græskarpure af 1/2 hokkaido kogt med ca 1/2-1 dl vand. OBS jeg har dog ikke brugt det hele til i kagerne her.

**kan undlades eller udskiftes med eksempelvis hakkede valnødder

Fremgangsmåde:
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Bland alle ingredienser sammen med et piskeris.
  3. Fyld dejen i muffinsforme og bag ca 20 min i ovnen. Hold øje under bagningen. De er færdige, når du kan stikke en strikkepind i, uden der kommer dej på.
  4. Kom stykker af mørk chokolade på toppen, mens de er varme og lad det smelte.
  5. Kagerne skal helst køle lidt ned inden de spises.

 

2 kommentarer

  • Mums, hvor ser de gode ud! Jeg skal faktisk snart til at skære græskar ud, det kunne være, de kunne laves af nogle af resterne fra græskaret, så går der heller ikke noget til spilde 🙂
    Kram,

    http://nikkilund.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Karlsen

      De var så lækre! Og allerede spist 😉 Jeg brugte et hokkaido-græskar til disse muffins og det fungerede så godt

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kikærtepandekager med nigellafrø