Rabarberkompot med chiafrø
I denne uge har jeg flere gange spist denne kombi til morgenmad. Jeg har præsteret at sove alt for længe op til flere gange, og så har det været så skønt, at morgenmaden kunne bikses sammen på ingen tid. Normalt er jeg ret vanemenneske omkring min morgenmad, og jeg klarer mig bedst på havregrød, men skyr med rabarberkompot og granola er altså heller ikke helt dårligt. Granolaen er lavet efter denne opskrift. Jeg har brugt rabarberkompotten ovenpå ostemadder, på skyr som her og snart får i også en opskrift på nogle lækre rabarbersnitter. Men I første omgang er det rabarberkompotten.
Opskrift rabarberkompot med chiafrø
ingredienser:
- 300 g rabarber
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/4-1/2 dl chiafrø (alt efter hvor flydende din grød er og hvor tyk du ønsker den)
fremgangsmåde:
- Rens og snit rabarber. Kom i en gryde med en anelse vand i bunden.
- Kog op ganske kort og skru ned på middel varme.
- Tilføj sukker og vaniljesukker og lad simre, til rabarberne er kogt ud.
- Smag til og tilføj eventuelt mere sukker.
- Hæld i en skål og lad køle af et øjeblik, inden chiafrøene røres i. Rør et par minutter med piskerisk, til chiafrøene er fordelt. Hæld på glas og sæt i køleskabet.
Ingen kommentarer endnu