Banankagemuffins med chokolade og mandler

One-pot curry med sweet potato, kikærter og quinoa

fullsizeoutput_118ffullsizeoutput_1194Okay, endnu engang har jeg lavet en ret med sød kartoffel, men hvis der er noget, jeg bruger ofte i et køkken, så er det altså den. I denne omgang er den en af hovedingredienserne i en lækker og smagfuld curry. Det er en super simpel simreret, og du behøver blot én gryde.(og nok også et skærebræt og en god kniv ;)). Det er da meget lækkert, hvis man gerne vil undgå meget opvask. Det er en kødfri-ret, men den er spækket med fylde fra både den søde kartoffel, quinoaen og kikærterne. Du kommer altså ikke til at mangle hverken mæthed eller savne smag ved denne ret. Som I kan se på billederne, har jeg fået gang i den anden side af min fotobaggrund. Tidligere har jeg haft den lyserøde side i brug her. Der linker jeg også til, hvor jeg har fundet guiden henne. Jeg syntes, den blå baggrund bidrager med lidt mere spil i billedet, samtidig med at den gule farve fra curryen får lov at stå ud. Jeg var ikke helt sikker på farven, da den endelig var tørret. Jeg havde nok regnet med, at den var mere dæmpet og måske hen i de grålige nuancer, men det blev den altså langt fra, haha. Men det er vel også meget fint. Opskriften finder i længere nede!

fullsizeoutput_1195


Opskrift på one-pot curry med sweet potato, kikærter og quinoa


Ingredienser (3-4 personer):

  • 500 g sød kartoffel
  • 200 g bladselleri
  • 1 rød peber
  • 1 rødløg
  • 3 fede hvidløg
  • 150 g kikærter (brug dem fra dåse)
  • 1 dåse kokosmælk (ikke light version)
  • 500 g vand
  • 100 g hvid quinoa
  • Olivenolie (alm. olie kan også bruges)
  • 1 spsk madras karry
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1/2 tsk chiliflager (juster efter ønsket styrke)
  • salt og citronsaft

Fremgangsmåde:

  1. Skræl og skær den søde kartoffel i tern. Skær også den røde peber og bladselleri ud i mindre tern/skiver. Hak løg og hvidløg.
  2. Varm en pande op med en smule olivenolie. Tilføj alle krydderier på nær salt. Herefter tilføjes løg og hvidløg til gryden. Efter et par minutter vendes de hakkede grøntsager ned i gryden.
  3. Hæld vand og kokosmælk over grøntsagerne i gryden og tilsæt quinoa samt kikærter. (husk at skylle kikærterne grundigt i kold vand inden brug). Kog retten op og skru derefter ned på lavt blus. Lad retten simre i ca. 30 min. Hold undervejs øje med retten, rør og tilføj yderligere mere vand, hvis den skulle være ved at koge tør for væske.
  4. Smag til med salt og citronsaft. Når du er tilfreds serveres curryen med peanuts og frisk persille.

fullsizeoutput_119c

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banankagemuffins med chokolade og mandler