Tomatvafler med peberfrugt

Bagt havregrød

img_4085 img_4086Godmorgen til jer på denne mørke onsdag morgen. Netop de mørke morgener kræver noget ekstra lækkert at se frem til, for at få mig ud af sengen. Jeg får ofte snoozet mig til alt fra 10 min til en halv time længere, trygt gemt under en lun dyne. Denne morgenmad kunne helt sikkert få mig hurtigere op, for den er nemlig rigtig lækker og vinter-venlig. Lige perfekt til en kold morgen. Jeg har endnu kun lavet den en weekend, hvor jeg havde god tid. Dog tænker jeg sagtens det kan lade sig at gøre i hverdagen også at lave sådan en omgang bagt havregrød.

Det er næsten som at spise sig en lækker kage til morgenmad. Dog mætter det lige en tand bedre og er knap så usundt ;)) Grøden kan snildt bikses sammen på under 5 min. I ovnen i 20-30 min. Imens kan man tage sig et lækkert, lunt bad og hoppe i behagelige klæder. Når grøden er færdigbagt kan den nydes med en lækker kop kaffe, et tæppe og morgenradio. Det er da en afslappende og afstressende start på dagen, hvis du spørger mig. Selv på en hverdagsmorgen! img_4087


Opskrift på bagt havregrød


Ingredienser:

  • 1 dl grovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
  • 1 overmoden banan
  • kanel
  • kardemomme
  • vanilje
  • 1/4 tsk bagepulver
  • et nip salt
  • 1 dl mælk eller vand. Her brugte jeg soyamælk.
  • Evt. frosne bær, kokosmel eller andre toppings.

Fremgangsmåde:

Mos bananen med en gaffel. Rør den sammen med havregrynene. Tilføj krydderier og et nip salt. Jeg brugte kanel, kardemomme og vanilje. Rør mælken i sammen med  bagepulver. Fyld i en lille ildfast form. Top med lidt bær og kokosmel og sæt i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20-30 min. Når grøden er færdigbagt kan den evt. toppes med peanutbutter, honning, skyr eller andet.
img_4090img_4083

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomatvafler med peberfrugt