Pita med krydrede oksedeller og tzatziki

Citronkage

En ret simpel kage, men nogle gange så er simpelt bare godt. Her er det faktisk citron, der er største smagsgiver og det fungerer ganske godt. Derudover indeholder kagen mandler, som også giver på både smag og tilfører lidt crunch. En ideel kage til foråret. Den er toppet med chokolade, som jeg har fået herfra sammen med andre lækre sager, som måske også dukker op her på bloggen, men nu må vi se. Man kan snildt bruge en hvilken som helst type chokolade. Hvid chokolade kunne også være ret lækkert.


Opskrift på citronkage med chokolade


Ingredienser:
  • 100 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g mandler
  • 200 g hvedemel
  • skal af to små øko citroner
  • saft af en citron
  • et nip salt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g valgfri chokolade til at komme ovenpå kagen
Fremgangsmåde:
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Pisk sukker og smør til det er luftigt.
  3. Tilføj æg et af gangen, mens der røres rundt.
  4. Blend mandler til de er fint hakkede (lige før det er mandelmel).
  5. Rør citronskal og saft i dejen.
  6. Bland de tørre ingredienser i en skål og sigt i dejen.
  7. Smør en springform og kom dejen heri.
  8. Kagen bages i ovnen i ca 25-30 min. Kom chokoladen på, mens kagen stadig er varm, så den smelter og kan smøres ud.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pita med krydrede oksedeller og tzatziki