Sweet potato brownie
Her op til weekenden er det vidst på sin plads at dele en opskrift på en kage. Måske lyder det skørt med sød kartoffel i en brownie. Men det giver en svampet, sød og lækker kage, så det er bestemt ikke sidste gang, at den søde kartoffel bliver brugt i det søde køkken hos mig. Brownien her er den perfekte dessert, og så er den også glutenfri til de, der ikke tåler det. Tør du springe ud i en brownie bagt på sød kartoffel, så finder du opskriften længere nede. Denne gang har jeg sat fremgangsmåden op i punkter, i håbet om at det giver et bedre overblik.
Opskrift på sweet potato brownie
Ingredienser:
- 300 g rå sød kartoffel (ca 200 g efter bagning)
- 100 g 70 % mørk chokolade
- 60 g smør eller kokosolie
- 50 g mandler
- 100 g kokossukker eller rørsukker
- 2 spsk rå kakao
- 2 æg
- nip salt
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Skræl den søde kartoffel og skær i tern. Kom ternene i et lille fad og kom ca en dl vand i bunden. Bag I 20 min eller til de er møre.
- Blend mandlerne til mel og bland med kakao
- Mos eller blend også de bagte søde kartofler
- I en gryde smeltes smør og chokolade ved lav temperatur. Tag gryden af varmen, når det er helt smeltet. Rør kokos- eller rørsukker i.
- Chokolademassen vendes sammen med sød kartoffelmosen i en skål.
- Herefter vendes mandelmelen og kakao blandingen i. Samt en anelse salt. Bemærk, at hvis du bruger saltet smør, skal du ikke tilføje ekstra salt.
- Slå æggene ud og rør dem ud et af gangen i dejen.
- Smør et lille fad eller springform med smør eller kokosolie. Fordel dejen i fadet og bag i ovnen i ca 20 min alt efter ovn og form. Brownien er bedst, når den har været på køl. Pynt eventuelt med ekstra chokolade og hakkede mandler.
Ingen kommentarer endnu