Plantebøffer med champignon og sorte bønner

Sweet potato brownie

fullsizeoutput_1142fullsizeoutput_1148

fullsizeoutput_1145Her op til weekenden er det vidst på sin plads at dele en opskrift på en kage. Måske lyder det skørt med sød kartoffel i en brownie. Men det giver en svampet, sød og lækker kage, så det er bestemt ikke sidste gang, at den søde kartoffel bliver brugt i det søde køkken hos mig. Brownien her er den perfekte dessert, og så er den også glutenfri til de, der ikke tåler det. Tør du springe ud i en brownie bagt på sød kartoffel, så finder du opskriften længere nede. Denne gang har jeg sat fremgangsmåden op i punkter, i håbet om at det giver et bedre overblik. fullsizeoutput_114efullsizeoutput_1156


Opskrift på sweet potato brownie


Ingredienser:

  • 300 g rå sød kartoffel (ca 200 g efter bagning)
  • 100 g 70 % mørk chokolade
  • 60 g smør eller kokosolie
  • 50 g mandler
  • 100 g kokossukker eller rørsukker
  • 2 spsk rå kakao
  • 2 æg
  • nip salt

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  2. Skræl den søde kartoffel og skær i tern. Kom ternene i et lille fad og kom ca en dl vand i bunden. Bag I 20 min eller til de er møre.
  3. Blend mandlerne til mel og bland med kakao
  4. Mos eller blend også de bagte søde kartofler
  5. I en gryde smeltes smør og chokolade ved lav temperatur. Tag gryden af varmen, når det er helt smeltet. Rør kokos- eller rørsukker i.
  6. Chokolademassen vendes sammen med sød kartoffelmosen i en skål.
  7. Herefter vendes mandelmelen og kakao blandingen i. Samt en anelse salt. Bemærk, at hvis du bruger saltet smør, skal du ikke tilføje ekstra salt.
  8. Slå æggene ud og rør dem ud et af gangen i dejen.
  9. Smør et lille fad eller springform med smør eller kokosolie. Fordel dejen i fadet og bag i ovnen i ca 20 min alt efter ovn og form. Brownien er bedst, når den har været på køl. Pynt eventuelt med ekstra chokolade og hakkede mandler.

fullsizeoutput_1149

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Plantebøffer med champignon og sorte bønner