Koldskål med hjemmelavede 'kammerjunker'

Smagfulde snickers snacks

IMG_3223Der har været lidt stille her på bloggen på det seneste. Jeg har haft travlt med arbejde og lidt andre ting, og pludselig er dagene fløjet afsted! Jeg havde min første 10-timers vagt på jobbet i fredags og 7 timer i går. Det var en hård omgang – mest af alt for fødder og ben. Men jeg klarede det, og faktisk var det ikke så slemt endda. Måske var grunden, at jeg havde et par af disse snickers-snacks med til at give mig lidt energi ud på eftermiddagen. Lækkert var det i hvert fald – og der gemmer sig da også flere i køleskabet lige nu. Kuglerne smager lækkert af peanuts og chokolade, og er en rigtig god og sundere udgave, hvis man ligesom jeg, er tosset med toms snickers. Resten af familien har også flittigt snacket løs, så derfor skal opskriften selvfølgelig deles med jer!
IMG_3229


Smagfulde snickers snacks


Ingredienser:

  • 8 dadler (de friske)
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl peanuts (jeg brugte salte)
  • 1 moden banan*
  • 1 dl vand
  • 1 spsk peanutbutter – her må man gerne være gavmild 😉
  • Mørk chokolade – gerne 70-80 %

* bananen tilføjer ekstra sødme, men smages ikke, så lad dig ikke skræmme væk, hvis du ikke er vild med banan.

Fremgangsmåde:

Udsten dadlerne og blend dem herefter med banan og vand(jeg brugte en stavblender). Tilføj peanuts og havregryn lidt af gangen. Blend gerne igen for en bedre konsistens, men sørg for at der stadig er godt med hele peanuts. Sæt blandingen på køl i mindst 30 min. Smid den i fryseren, hvis det skal gå endnu hurtigere. Rul kugler i den ønskede størrelse og sæt dem på køl endnu engang – gerne på frys i 15 min. Smelt chokolade – jeg bruger mikroovnen, da det er let og hurtigt. Husk her at det er vigtigt at røre i chokoladen jævnligt. Gerne hvert 15 sekund. Top kuglerne med chokolade, eller overtræk dem helt. Sæt dem på køl til chokoladen er størknet og nyd dem med en god kop kaffe. Husk at de skal opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.
IMG_3228Fortsat god søndag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldskål med hjemmelavede 'kammerjunker'