Sandwichbrød med kamutmel
Har du nogensinde hørt om kamutmel? Det havde jeg ikke indtil for nylig. Kamutmel er en hvedeart og er perfekt i bagværk. Det giver de lækreste sandwichbrød fyldt med smag og lækker, blød tekstur. I disse brød er der brugt en grov kamutmel, som bidrager med fuldkorn og spiller godt sammen med almindelig hvede. Jeg bruger selv ofte grahamsmel i mit brød, men kamutmel syntes jeg næsten fungerer endnu bedre. Brødene kan selvfølgelig også spises med en skive ost i selskab med en kom kaffe, men de fungerer også perfekt som sandwich. F.eks. med fyld af spinat, pesto, mozzarella, avocado og rødløg.
Opskrift på sandwichbrød med kamutmel (18-20 stk)
Ingredienser:
- 30 g gær
- 25 g rørsukker
- 1,5 tsk salt
- 550 g lunkent vand
- 2 spsk olivenolie
- 400 g groft kamutmel
- 400-450 g hvedemel
Fremgangsmåde:
Opløs gær sammen med sukker. Tilsæt vand, salt og olie. Rør først kamutmel i og tilsæt herefter hvedemel i lidt ad gangen. Æltes i 10 min på røremaskine eller i hånden. Når dejen er klar til hævning, skal den være sammenhængende, elastisk og slippe skålen. Overdæk skålen med et rent viskestykke og sæt til hævning i en time. Efter en time vendes dejen ud på et bord dækket med en smule mel. Skær dejen ud i passende stykker, som placeres på en bradepande beklædt med bagepapir. Som I kan se, er jeg gået efter et rustik look. Derefter har brødene også fået et drys kamutmel inden de blev sat til efterhævning under et viskestykke i 15-20 min. Imens kan tændes ovnen på 200 grader over-undervarme. Bag i ca. 20 min alt efter størrelsen på sandwichbrødene og ovnen.
Ingen kommentarer endnu