Bagt havregrød

Klatkager med kanel

img_4103 YES! Så er vi trådt ind i december. Jeg har sluttet skoledagen af med juleklip i sidste modul. Det er da en hyggelig måde at træde ind i måneden på. Her til aften har jeg skam også lavet risengrød på rismælk efter denne opskrift . Det blev en succes. Især med forskellige toppings, da den traditionelle med kanelsukker og smør godt kan blive lidt for sød og tung til min smag.

Da det er december, så synes jeg også, det er på sin plads at dele en juleopskrift. I får her en opskrift på nogle klatkager jeg lavede for lidt tid siden. Der skal jo gerne være noget at lave med alle de risengrødsrester, som december snildt kan føre med sig. Klatkagerne blev virkelig gode og kan helt sikkert både spises til dessert og morgenmad efter min mening.

Nu vil jeg tage en pause fra den aflevering, jeg er igang med og så se julekalender. Det er absolut noget af det bedste ved december!  img_4104


Opskrift på klatkager


Ingredienser:

  • 200 gram risengrød
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn (evt havremel)
  • 2 dadler (kan erstattes af rørsukker eller andet sødt)
  • ½ tsk kanel
  • 1/4 tsk kardemomme
  • et nip salt

Topping: mandler og akaciehonning. img_4106 Fremgangsmåde:

Udsten dadlerne og hak dem fint. Rør alle ingredienser sammen. OBS. Havregrynen kan eventuelt blendes, men det fungerer også helt fint som det er, blot de er finvalsede. Varm en pande op med lidt olie. Placer dejen på panden (ca en spsk til hver klatkage). Når alle klatkager er bagte, kan de eventuelt spises med lidt hakkede mandler og akaciehonning.
img_4117

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt havregrød