Cheesecake med hindbær og solsikkebund
Uhmmm, denne cheesecake lavede jeg for et par uger siden. Det var et eksperiment, som endte rigtigt tilfredsstillende. Bunden lavede jeg på solsikkekerner samt dadler på min foodprocessor. Man skal ikke lade sig skræmme af, at der er solsikkekerner i. Det lyder umiddelbart skørt, men dem jeg serverede kagen for gættede ikke den utraditionelle ingrediens.
Opskrift på cheesecake med hindbær og solsikkebund
ingredienser til bunden:
- 150 gram dadler
- 175 gram solsikkekerner
- 1 dl vand
- 1 dl havregryn
- 1 tsk kanel
- et nip salt
Fremgangsmåde:
Rist solsikkekernerne på en tør pande i 5-6 min. Når de er afkølet blendes de i ca 20 sek. Dadlerne udstenes og fyldes i foodprocessoren sammen med havregryn, salt, vand og kanel. Blend igen til du har en sammenhængende masse. Fordel i en tærteform beklædt med bagepapir (24 cm) og bag i 15-20 min. Når bunden er i ovnen kan du gå videre med resten.
Ingredienser til hindbær-top:
- 150 gram hindbær
- 5 dadler
- honning
- evt. chiafrø
Fremgangsmåde:
Varm hindbærene op i en gryde. Skær dadler i fine stykker. Tilføj til gryden og lad det simre i 7-10 min. Smag til med honning. Hvis hindbærmarmeladen er tynd, kan der tilføjes chiafrø – dette var dog ikke nødvendigt, da jeg forsøgte mig. Stil i køleskabet i en lukket beholder.
Ingredienser til ostecremen:
- en pakke natural flødeost
- 2 spsk skyr
- akaciehonning – her kan også bruges rørsukker
- 2 tsk vaniljesukker
- evt lidt citronsaft
Fremgangsmåde:
Rør flødeost med skyr og vaniljesukker. Smag til med akaciehonning eller rørsukker til den er tilpas sød og giv den eventuelt et skvis citronsaft.
Til sidst kan alle dele samles. Den afkølede bund toppes med ostecremen. Sidst kommes hindbærmarmeladen ovenpå. Det er vigtigt at marmeladen er helt koldt, når dette gøres. Opbevar kagen i køleskabet. Server den gerne med en god kop kaffe.
Ingen kommentarer endnu