Efterårssalat med hindbær og jordskokker

Cheesecake med hindbær og solsikkebund

img_3982Uhmmm, denne cheesecake lavede jeg for et par uger siden. Det var et eksperiment, som endte rigtigt tilfredsstillende. Bunden lavede jeg på solsikkekerner samt dadler på min foodprocessor. Man skal ikke lade sig skræmme af, at der er solsikkekerner i. Det lyder umiddelbart skørt, men dem jeg serverede kagen for gættede ikke den utraditionelle ingrediens. img_3979


Opskrift på cheesecake med hindbær og solsikkebund


 ingredienser til bunden:

  • 150 gram dadler
  • 175 gram solsikkekerner
  • 1 dl vand
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk kanel
  • et nip salt

Fremgangsmåde:

Rist solsikkekernerne på en tør pande i 5-6 min. Når de er afkølet blendes de i ca 20 sek. Dadlerne udstenes og fyldes i foodprocessoren sammen med havregryn, salt, vand og kanel. Blend igen til du har en sammenhængende masse. Fordel i en tærteform beklædt med bagepapir (24 cm) og bag i 15-20 min. Når bunden er i ovnen kan du gå videre med resten.
img_3984Ingredienser til hindbær-top:

  • 150 gram hindbær
  • 5 dadler
  • honning
  • evt. chiafrø

Fremgangsmåde:

Varm hindbærene op i en gryde. Skær dadler i fine stykker. Tilføj til gryden og lad det simre i 7-10 min. Smag til med honning. Hvis hindbærmarmeladen er tynd, kan der tilføjes chiafrø – dette var dog ikke nødvendigt, da jeg forsøgte mig. Stil i køleskabet i en lukket beholder.
img_3977Ingredienser til ostecremen:

  • en pakke natural flødeost
  • 2 spsk skyr
  • akaciehonning – her kan også bruges rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • evt lidt citronsaft

Fremgangsmåde:

Rør flødeost med skyr og vaniljesukker. Smag til med akaciehonning eller rørsukker til den er tilpas sød og giv den eventuelt et skvis citronsaft. 
img_3985Til sidst kan alle dele samles. Den afkølede bund toppes med ostecremen. Sidst kommes hindbærmarmeladen ovenpå. Det er vigtigt at marmeladen er helt koldt, når dette gøres. Opbevar kagen i køleskabet. Server den gerne med en god kop kaffe. img_3981

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårssalat med hindbær og jordskokker