Minipizzaer med blomkålsbund
Jeg har brugt noget af min efterårsferie i køkkenet. Blandt andet har jeg lavet disse små minipizzaer lavet på blomkål. Det kræver blot 4 forskellige ingredienser – og så er det også mest optimalt, hvis du ejer en foodprocessor. Det er ikke nemt foruden, men jeg vil tro, det kan lade sig at gøre med et rivejern, en stavblender og god tålmodighed. Pynt med dit yndlings-pizza-fyld. Opskriften finder du længere nede. Og kan vi så ikke godt blive enige om, at weekend rimer på pizza?
Opskrift på minipizzaer på blomkålsbund
Ingredienser:
- 1 blomkålshoved
- 100 gram ost (revet, mozzarella eller almindelig)
- 4 æg
- 1/4-1/2 tsk salt
Forslag til fyld: tomatsauce, mozzarella, grønt, oregano, basilikum
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær blomkål ud i mindre stykker og blend i foodprocessoren sammen med de andre ingredienser til det danner en sammenhængende masse. Beklæd to bageplader med bagepapir. Her smøres en smule olivenolie ud på bagepapiret, så du sikre dig, at pizzaerne slipper. Med en spiseske placeres blomkålsdejen i klatter på bagepladen. Smør dem flade – ca 1/2-1 cm i tykkelsen. Bag i ovnen i ca 20-25 min eller indtil de slipper pladen. Herefter tages de ud, hvor de vendes med en spatel. Bag igen i ca 10 min. Nu er de klar til at pyntes med, hvad du har i køkkenet. Jeg har lavet en tomatsauce på hakkede tomater, tomatpure og hvidløg og pyntet med forskelligt grønt samt mozzarella og oregano på toppen.
Ingen kommentarer endnu