Klatkager med kanel

Kartoffelblinis

img_4231Godmorgen! Det er længe siden sidst, jeg har stået op i ordentlig tid. De seneste par dage er den blevet 10:30 før jeg har fået snøvlet mig ud af sengen. I dag så det anderledes ud – og heldigvis for det! Jeg er ikke fan af at sove min dag væk og vil gerne op omkring kl 09:00. Det kom jeg i dag. Så nu kan jeg bruge dagen på at slappe lidt af ovenpå juledagene, bytte et par gaver og så gøre klar til en veninde, som muligvis kigger forbi. Først vil jeg dog drikke en kop kaffe eller to.

Her får I lige en nem, nem opskrift på kartoffelblinis. Det er en god måde at få brugt sine rester af kogte kartofler. Det er nemlig det disse blinis består af. Du kan servere dem med rogn, laks, dild og creme fraiche. Eller måske med en omgang hummus, soltørrede tomater og spinat. Det er blot med at være kreativ.
img_4230


Opskrift på kartoffelblinis til ca. 15 stk


ingredienser

  • 265 gram kogt kartoffel
  • 1,5 dl vand
  • 1 æg
  • 3 spsk kikærtemel (andre meltyper kan også bruges)
  • salt
  • eventuelt andre krydderier

Fremgangsmåde:

Mos eller blend kartoflerne og rør dem sammen med de resterende ingredienser. Varm en pande op med lidt olivenolie og placer klatter af dejen med en spiseske på panden. Steg til de er gyldne og gennembagte. De skal vendes, når dejen begynder at danne små luftbobler. Server med valgfri topping.
img_4227

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klatkager med kanel