Perlespeltsalat med appelsin, feta og granatæblekerner

Glutenfri appelsinkage med mørk chokolade

Denne kage smager intenst af appelsin. Den er glutenfri, da den er lavet på boghvedemel og mandler i stedet for hvede. Boghveden og mandlerne gør ikke alene, at den er glutenfri, men bidrager også til den lækre nøddeagtige smag. Hvidt sukker er skiftet ud med rørsukker, som også giver en dybere, mere karamelliseret smag til kagen, som bare går fantastisk lækkert sammen med syren fra appelsinerne. Sidst, sætter chokoladen prikken over i’et. For hvem kan ikke lige chokolade og appelsin sammen? Man kan helt sikkert også tilføje hakket, mørk chokolade i dejen, hvis man vil have endnu mere chokoladesmag. Jeg tænker, at kagen her, er et godt indslag i december, som vi træder ind i lige om lidt. 


Opskrift på glutenfri appelsinkage


Ingredienser:
  • 300 g rørsukker
  • 3 æg
  • 100 g mandler
  • 200 g boghvedemel
  • saft af 1 appelsin
  • skal af 2 økologiske appelsiner
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g kokosolie
  • et nip salt
  • 50 g smeltet mørk chokolade til topping + appelsinskal
Fremgangsmåde:
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Blend mandler fint I en foodprocessor. Tilføj æg og sukker. Blend igen.
  3. Rør boghvedemel i sammen med vaniljesukker, salt og bagepulver. Herefter kommes revet appelsinskal + saft i dejen.
  4. Smelt kokosolien i en skål i microovnen eller i en gryde på komfuret. Det skal kun lige være flydende. Vend i dejen.
  5. Fyld dejen i en form. Evt. en lille springform (21-22 cm) eller en aflang kageform beklædt med bagepapir. Bag i 40-50 min alt efter ovn og størrelsen på formen. Du skal kunne stikke en kniv ned i kagen og tage den ud, uden der kommer kagedej på, så ved du kagen er bagt.
  6. Lad kagen afkøle og tag den herefter ud af formen. Smelt 50 g chokolade og rør en tsk kokosolie ud i. Hæld over kagen og riv med frisk appelsinskal. Opbevar på køl.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Perlespeltsalat med appelsin, feta og granatæblekerner