Edamame spread med hytteost

Sød kartoffel burger

fullsizeoutput_12ccfullsizeoutput_12c9Der er virkelig intet, der slår en god burger med en lækker, hjemmebagt burgerbolle. Det kan dog være noget af et projekt, hvis man først skal igang med at bage brød, stege bøffer, lave dips og skære grønt. Hvis man ikke lige har tiden til at bage burgerboller selv, og ønsker et sundere alternativ end de klassiske fra supermarkederne, så er det virkelig nemt at skære nogle af de store, søde kartofler ud i skiver, bage dem og bruge dem som burgerbollen. Ja, det giver ikke samme fornemmelse, som hvis man bruger brød, men jeg garanterer, at det er en lækker smagsoplevelse.

fullsizeoutput_12cd


Opskrift på sød kartoffel burger


Ingredienser:
  • sød kartoffel
  • hakket fra naturlig for vegetarisk version – eller almindelig hakket oksekød
  • edamame spread – find opskriften her
  • rød pesto – find opskrift her
  • spinat eller andet grønt
  • Guacamole af 2 avocadoer, 2 spsk cremefraiche, 1 hvidløg, citron, chiliflager, salt og peber
Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 180 grader. Skyl sød kartofel og skær i skiver på 1-2 cm. Placer på bageplade, pensel med olie og drys med salt. Bag i ca. 20 min eller til de er møre.
  • Form bøffer ud af kød/plante kød og krydder med salt og peber. Steg på en pande i en smule olie i 4-5 min på hver side alt efter tykkelse.
  • Blend alle ingredienser til guacamolen sammen og smag til med citronsaft, salt, peber og chiliflager.
  • Skyld og skær det ønskede grønt ud
  • Når alle elementer til burgeren er færdig, kan den samles.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Edamame spread med hytteost