Boghvedepandekager med fyld af bagte grøntsager og hummus
Lækre, tynde pandekager bagt på boghvedemel – og uden æg. I stedet er der chiafrø i, som erstatning for æggene og det fungerer genialt som ‘bindingsmiddel’. Det var en tilfældighed, at det blev til veganske pandekager, men vi havde ingen æg, og jeg var gået i kast med at lave dejen. Der var altså ikke andet for end at fortsætte og så var det heldigt, at vi havde chiafrø. Pandekagerne er med boghvedemel, så de er også glutenfrie, hvilket ikke gør den store forskel, hvis du tåler gluten, men så kan du sætte dem på bordet, selv hvis dine gæster har glutenallergi. Fyldet er simpelt og er perfekt til en frokost eller aftensmad. Hummus og bagte gulerødder og forårsløg, nogle friske tomater og et drys frisk persille. Du kan dog variere fyldet efter, hvad du har i køleskabet. Laks, pesto og grønt eller måske noget med kylling, hummus og spinat. Du kan endda spise dem til morgenmad med græskyoghurt, frugt og lidt honning – men så skal du måske lade vær’ med at bruge olivenolie.
Opskrift på boghvedepandekager med chiafrø
ingredienser:
- 150 g boghvedemel
- 3 spsk chiafrø
- 1/2 tsk salt
- 5 1/2 dl vand
- 2 spsk olivenolie
fremgangsmåde:
- Bland mel, salt og chiafrø sammen i en skål.
- Tilsæt vand lidt ad gangen og pisk eller rør grundigt rundt i dejen undervejs. Sidst røres olien i.
- Sæt til at hvile i 20-30 min.
- Når dejen har hvilet, varmes en pande op med en anelse olie. Fordel 1 dl dej på på panden (afhænger dog af pandens størrelse). Efter nogle minutter vendes pandekagen. Den skal være let gylden på begge sider, når den er færdig.
Mens dejen hviler, kan du passende skære gulerødder, forårsløg eller ligende ud i passende stave, fordel på en bageplade og dryp lidt olie og salt henover, inden de sættes ind i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-40 min. Nu kan du gå videre til at lave hummus efter følgende opskrift:
Opskrift på hummus
ingredienser:
- 350 g kikærter (kogte eller fra dåse)
- 1 stort fed hvidløg
- 2 tsk spidskommen
- 2 gode spsk lys tahin
- 3 spsk olivenolie
- saft fra 1 citron
- ca 1 dl vand – juster efter ønsket tykkelse
- salt og chiliflager
fremgangsmåde:
- Blend alle ingredienser sammen og smag til med salt, citron og chiliflager.
Ingen kommentarer endnu